De Belhamel en de Werk- en Zorgboerderij Cortenoever

Sinds onze start hebben we een samenwerking met Elly en Roel van Agtmaal van Werk- en Zorgboerderij Cortenoever. Deze samenwerking begon vorig jaar met hun aanbod om de zorg van de fleslammeren over te nemen. Natuurlijk doen we deze verzorging graag zelf, maar merkten al snel dat we hier gewoonweg te druk voor zijn op de schaapskooi. We hadden vorig jaar een grote groep fleslammeren en in de eerste week vertrokken de eerste lammeren al naar de Werk- en Zorgboerderij.

Op de Werk- en Zorgboerderij worden de lammeren niet alleen goed verzorgd door de familie van Agtmaal met hun boeren achtergrond, maar ook van de clientèle krijgen de lammeren de volle aandacht en liefde. We brachten daarom de lammeren met een gerust hart naar Cortenoever. Zodra de lammeren groot genoeg zijn en zelfstandig kunnen eten, komen ze weer terug en voegen we ze bij de rest van de kudde.

Dit jaar hadden wij een stuk minder fleslammeren. Dit is wellicht te wijden aan het feit dat we minder ooien hadden laten dekken en daardoor qua aantallen een rustigere lammerenperiode hadden dan vorig jaar. Desondanks hebben we de eerste twee fleslammeren naar de Werk- en Zorgboerderij gebracht. Dit was in de week van het winterse weer en de sneeuwstorm. De lammeren werden flink verwend en kregen een plekje in de huiskamer van de Werk- en Zorgboerderij. Ik denk dat menig schaap en lam jaloers zou zijn!

Twee weken later is moeder ooi Skippy met haar tweeling ook naar Cortenoever gebracht. Skippy had maar de helft van de uier voor de tweeling beschikbaar waardoor haar kroost bijgevoerd moest worden. Enigszins voorzichtig vroegen we Roel en Elly of we het ooi ook mee mochten brengen, we wilden het gezin liever niet opsplitsen. Ook dit was geen enkel probleem. Naast de lammeren lopen ook onze 6 rammen bij de zorgboerderij, dat scheelt ons veel werk. Voor de Werk- en Zorg boerderij brengen de schapen veel afleiding, plezier en rust. Wij zijn dan ook ontzettend blij met deze samenwerking!

Zoals Roel het eerder naar ons aangaf: “We doen het graag en helpen jullie op deze manier in de drukke lammerentijd”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *