schapen-transport

Bezinning

Voor ons de laatste dag van het jaar 2020: een bijna natuurlijk bezinningsmoment na het eerste jaar van samen herderschap van Schaapskudde de Belhamel.

Samen zaten we al ruim 44 in een relatie als stel: een jaar samen een bedrijf runnen was toch wel anders. We hebben soms erg gevochten op wie de baas was in de tent: ik heb die verloren terwijl me soms wel wat verantwoordelijkheid gegund wordt. Dit was een compleet nieuw aspect in ons leven. De verantwoordelijkheid voor ruim 400 schapen en na een lammertijd zelfs 700 in aantal.

Elly en ik zijn emotiemensen waarbij elk dier, als het levensvatbaar is, gered gaat worden. Afgelopen jaar is ons eerstgeboren lam, genaamd Mia, helaas verstoten door de moeder die haar zelfs nog een gebroken poot bezorgde. Met alle liefde van ook de vrijwilligers is Mia in de poten gehouden. Ook de dierenarts heeft er bemoeienis mee gehad maar ondanks alle zorg lag er toch een bacterie op de loer waardoor we haar moesten laten inslapen.

Het overlijden van dit dier heeft op ons allen een enorme impact gehad die ik, nu ik dit schrijf, zo weer oproep. Het eerste half jaar zijn we geleefd en hebben veel achter de feiten aangelopen. Soms ook niet geweten waar we het zoeken moesten. Ook financieel ging het er dun langs. Naast deze mindere momenten hebben we ontzettend mooie ervaringen meegemaakt na de euforie van een jaar terug: “we hebben een eigen kudde!”

Ontzettend vele positieve reacties uit soms compleet onverwachte hoek. Hulp op allerlei vlak die we niet zagen aankomen wat ons tot tranen roerde. Dankzij de gunfactor van velen en het motto: “en weer door” hebben we het samen gereden. Ook het vertrouwen wat opdrachtgevers hebben uitgesproken geeft ons de kracht om verder te bouwen aan een schaapskudde waar de hele omgeving van mee geniet.

Samen gaan we het doen en hopen na de coronaperikelen veel meer mensen te kunnen ontvangen.

schaapherder

1 reactie op “Bezinning”

  1. Carole Hassebroek

    Hallo Elly en Harrie,

    Wat een enorme verrassing om vandaag voor jullie kudde ruim baan te moeten maken. Ik woon sinds 1 september in Vorden en heb al vele kilometers gemaakt in de omgeving maar dit was de eerste keer dat wij de kudde op de weg zagen. Wat een prachtig oer gezicht, zo’n kudde schapen voortgedreven door mens en dier. Jullie gingen het veld in bij Resonans aan de Oude Borculoseweg. Prachtig. En nu ik op de site lees dat er ook dagtochten mogelijk zijn zal ik mij zeker een keer aanmelden. Nogmaals bedankt voor dit moment van de dag!

    Hartelijke groet,

    Carole Hassebroek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *