Persbericht: Herders doen een stapje terug

Warnsveld – 24 mei 2024

Harrie en Elly Jansen van Schaapskudde de Belhamel hebben besloten om het rustiger aan te gaan doen. Daarom gaat per 1 juli 2024 de schaapskudde over naar een stichtingsvorm. Stichting Schaapskudde de Belhamel bestaat momenteel uit een driekoppig bestuur en zal twee schaapsherders in dienst nemen om de werkzaamheden te kunnen dekken. Daarbij hebben alle vrijwilligers te kennen gegeven graag onderdeel uit te blijven van de schaapskudde en daarmee ook de stichting.


Voor Harrie en Elly, beter bekend als Herder Harr en Herder Ell, betekent dit dat ze een stapje terug doen vanuit de schaapskudde en daarmee wat meer vrijheid en rust krijgen. Ze blijven beiden natuurlijk verbonden aan de stichting, Elly is de vorm van vrijwilligster en Harrie wordt voorzitter van de stichting. Op deze manier zorgen we ervoor dat de huidige visie en denkwijze van de schaapskudde wordt voortgezet.

De aankomende stichting biedt ook de mogelijkheid om een ANBI status de ontvangen. Dit is een Algemeen Nut Beogend Instituut waarbij het mogelijk is om ook donaties fiscaal aftrekbaar te maken. Dit maakt het voor organisaties en bedrijven aantrekkelijker om donaties te maken.

De eerste herder die in dienst komt bij de schaapskudde is Marian Nijman. Zij is inmiddels al een half jaar in dienst bij de schaapskudde en heeft al grote inzet, enthousiasme en leergierigheid getoond. Liesbeth Rosendaal is de tweede schaapsherder die in de startblokken en is ook al werkzaam bij de schaapskudde als vrijwilligster. Beide herders hebben enorm veel zin om samen de werkzaamheden op te gaan pakken.

Momenteel zitten we in de opstartfase en per 1 juli zal de overdracht plaatsvinden. Vanaf dat moment zullen de werkzaamheden langzaam overgaan op de nieuwe herders.

Wij, Harrie en Elly, kijken terug op bewogen, leerzame, drukke, maar vooral mooie jaren waarin we de kans kregen om een lange droom te verwerkelijken: onze eigen schaapskudde.

Na bijna 5 jaar is het tijd om een stap terug te doen en iets meer vanaf de zijlijn betrokken te zijn, want we nemen natuurlijk niet helemaal afscheid van de schapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *