Sponsor Olivia

25,00

De eerste drie maanden van het leven van een lammetje zijn vol van liefde, aandacht en af en toe ook extra voer en melk. Met jouw sponsoring ondersteun je een lammetje in deze belangrijke levensfase.

Ons 100ste lammetje: Olivia!

Op de ochtend van 16 februari, kwam vrijwilligster Inge in alle vroegte in de kooi. Inge start altijd extra vroeg en doet de eerste controle. Daar viel het eerst niet eens op, de moeder van Olivia was al deels bevallen. Een lammetje hing met het kopje uit de ooi. Ai, een dood lam. Dat is altijd naar. Toen ze wilde kijken of ze het lam eruit kon krijgen, voelde Inge een paar poten. Net toen ze aan de poten wilde trekken, voelde ze nog een kop en zag ze zelfs een klein snuitje! Hé, nog een lam! Gezien de ruimte, maar ook omdat ze niet wist van welk lam de poten waren die ze voelde, drukte Inge het lam terug naar binnen en belde herder Ell. Deze kwam (haast nog in ochtendjas) naar de schaapskooi gesneld. In de verwachting dat het lammetje het waarschijnlijk niet ging redden, maar toch om een poging te doen, haalde Elly het tweede lam, langs het dode lammetje naar buiten. En wonder boven wonder, het lammetje leefde nog! Kleine Olivia krijgt extra zorg en aandacht, maar doet het erg goed.

Sponsor Olivia en je krijgt van ons als dank voor je sponsoring:

  • een digitaal certificaat van sponsoring, direct te downloaden én in je inbox;
  • de wetenschap dat jij een lammetje helpt in de eerste drie maanden van zijn leven;
  • de enige echte Lammerenkrant! De komende maanden ontvang je 3 edities met daarin foto’s en updates over de lammetjes. (we sturen je geen reclame)
Categorie: